به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از خبرنگار مهر، سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور منتخب مردم ایران عصر امروز (دوشنبه) در نشست خبری با تبریک دهه کرامت و میلاد امام رضا (ع) اظهار کرد: حماسه بزرگ ملت ایران در ۲۸ خرداد ماه امسال به دنبال حماسه های بسیاری که ملت ایران در مقاطع مختلف خلق کردند، جلوه ای از حضور با اراده ملت است.
رئیسی ادامه داد: پیام این حضور برای جهانیان با معنا و گسترده است. ملت ایران علیرغم شرایط کرونایی، جنگ روانی دشمنان و برخی گلهمندیها از وضع و شرایط اقتصادی در انتخابات حضور یافتند.
وی تصریح کرد: پیام این حضور وحدت و انسجام ملی، ضرورت تغییر در وضعیت و شرایط اقتصادی زندگی مردم، مبارزه با فساد، فقر و تبعیض، اجرای عدالت در تمام شئون زندگی مردم، پافشاری بر آرمانهای انقلاب، تداوم راه امام و شهدا به خصوص سردار سلیمانی بود.
رئیس جمهور منتخب ملت ایران اظهار کرد: ملت ایران با حضور خود اعلام کردند به خون شهدا وفادارند و به پیام مقام معظم رهبری لبیک گفتند.
وی گفت: دولت مردمی و همه مدیران و مسئولان باید این پیام را دقیقا بشنوند، به این عهدی که با مردم بسته ام وفادار خواهم ماند، وفاداری من به این امر این است که با تمام وجود برای خدمتگذاری به مردم تلاش کنم مشکلات را رفع کرده و گره ها را باز کنم.
وضعیت و شرایط به نفع مردم تغییر خواهد کرد
وی ادامه داد: با توکل به خدا و اتکا به داشته های ملت ایران، اطمینان به جوانان، نیروی انسانی متراکم و ذخایر ارزشمند کشور وضعیت و شرایط را به نفع مردم و در راستای گشایش در زندگی مردم تغییر خواهم داد.
رئیسی در تشریح سیاست داخلی دولت مردمی گفت: بهبود وضعیت کسب و کار و معیشت مردم، بهبود شرایط دولت از طریق ایجاد نظام کارآمد از محورهای سیاست های داخلی دولت است. بروکراسی اداری باید پایان یابد و نظام اداری سالم، کارآمد توسط نیروهای انقلابی و فسادستیز شکل گیرد.
وی ضمن قدردانی از اقدامات دولت ها در ۴۰ سال اخیر گفت: در ۴۰ سال اخیر شاهد تلاش دولتها در جهت توسعه یافتگی کشور بودیم و علیرغم همه زحمات دولتها، در برخی حوزهها به خاطر سوءمدیریت و عدم توجه به نیروی کارآمد جوان که میتواند منشا تحولات باشد، مشکلات و عقب ماندگی داریم باید کشور در جهت اجرای عدالت گام بردارد.
محور تحول در دولت مردمی اجرای عدالت بر بستر گام دوم انقلاب است
رئیس جمهور منتخب تصریح کرد: محور تحول در دولت مردمی اجرای عدالت بر بستر گام دوم انقلاب است. به تمام اسناد بالادستی، قانون اساسی، سیاست های نظام و برنامه های توسعه توجه خواهد شد.
امیدواریم امید و اعتماد به مردم بازگردد
وی با تاکید بر تدوین برنامه توسعه هفتم با همکاری مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس شورای اسلامی گفت: امیدواریم اقدامات دولت مردمی در راستای بهبود شرایط، گره از زندگی مردم باز کند و امید را به مردم بازگرداند و اعتمادی که به دلایلی مخدوش شده به مردم و جوانان برگردد. به نحوی که همگان احساس کنند دولت امید آفرین و اعتمادساز است.
رئیسی با تاکید بر اینکه دولت مردمی مربوط به یک جناح و جریان خاص نخواهد بود، گفت: مدیران و مسئولان دولت مردمی دغدغه مردم و انقلاب را دارند و تلاش آنها در راستای حل مشکلات معیشتی مردم است. هر کس برای مردم و انقلاب تلاش کند همکار ما در جای جای کشور است.
رئیس جمهور منتخب در تشریح برنامه های دولت مردمی در سیاست خارجی گفت: باید دنیا بداند وضعیت با حضور حماسه ساز مردم تغییر کرده، باید در سیاست خارجی بدانند تا امروز فشار حداکثری بر مردم کارساز نبوده لذا باید تجدید نظر کرده و برگردند. ملت ایران ثابت کرده در برابر این فشارها مقاومت و ایستادگی دارد.
سیاست خارجی دولت مردمی از برجام شروع نمی شود و به برجام محدود نیست
وی با تاکید بر اینکه سیاست خارجی دولت مردمی از برجام شروع نمی شود و به برجام محدود نیست گفت: تعامل گسترده و متوازن با همه کشورها را در سیاست خارجی دنبال می کنیم. هر مذاکره ای که منافع ملی در آن تضمین شود مورد حمایت ماست.
رئیسی با تاکید بر اینکه شرایط اقتصادی و وضعیت مردم را به مذاکره گره نمی زنیم، گفت: اجازه نمی دهیم مذاکرات فرسایشی بوده و مذاکره برای مذاکره انجام شود. باید هر نشستی برای حصول نتیجه باشد و نتیجه محوری در مذاکرات مدنظر قرار گیرد تا مذاکرات آورده ای برای ملت ایران داشته باشد.
رئیس جمهور منتخب ملت ایران گفت: مذاکرات را برای رفع محدودیتها، تحریمها، راستی آزمایی و ارتباطات دنبال میکنیم.
اولین اقدام دولت ما اشتغال و مسکن است
رئیسی در پاسخ به این سوال که مهمترین و با اولویت ترین سیاست دولت او در حوزه معیشتی چیست و اولین دستوری که در روز اول کاری دولت برای حل این مشکلات صادر خواهد کرد کدام است، گفت: ان شاءالله در روز آغاز کار دولت، ما اعلام خواهیم کرد که تمام بسترهای فسادزا و بسترهایی که ایجاد رانت می کنند باید خاتمه پیدا کند. یعنی تمام دستگاههای اداری موظفند زمینه های فساد و رانت خواری در کشور را از بین ببرند و این سازوکارها توسط دولت اصلاح میشود.
وی افزود: اولین اقدامی که خواهیم کرد مسئله توجه به وضعیت اشتغال و مسکن مردم خواهد بود و دست اندرکاران این حوزه در بخش های مختلف بایدحضوری فعال با مشارکت مردم عزیز داشته باشند.
اروپاییها تحت فشار سیاستهای آمریکا قرار نگیرند
رئیسجمهور منتخب در پاسخ به سوال دیگری در خصوص میزان اهمیت «برجام» برای دولت منتخب و اهمیت احیای آن و اینکه چه پیامی برای دولت آمریکا و کشورهای اروپایی دارد، تاکید کرد: برجام را کشورهای اروپایی و آمریکایی باید نگاه کنند و ببینند که در قبال این توافق چگونه اقدام کرده اند. آمریکایی ها، برجام را نقض کردند و اروپایی ها نیز به تعهدات خودشان عمل نکردند.
رئیس جمهور اظهار داشت: تاکید من به آمریکا این است که بر اساس برجام، شما موظف به رفع همه تحریم ها بودید و و این کار را نکردید، به تعهدات خودتان برگردید و آن را اجرا کنید. همچنین پیام ما به اروپایی ها این است که حتما تحت فشارها و سیاست های آمریکایی ها قرار نگیرید و به آنچه متعهد شده اید در برجام، عمل کنید.
وی تصریح کرد: مطالبه مردم ایران از آمریکایی ها و اروپا این است که به تعهدات خودشان عمل کنند. همچنین خواست مردم از دولت مردمی این است که به دنبال احقاق حقشان باشند و ما حق مردم را دنبال خواهیم کرد.
محور کار ما شعار سال است/ برای «رونق تولید» برنامه داریم
رئیس جمهور منتخب در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، در خصوص اینکه شما در برنامه های انتخاباتی خود دائما بر روی موضوع تولید تأکید کردید؛ تولیدکنندگان میگویند که از جانب دولت متحمل فشارهای زیادی هستند، از جمله این فشارها اولا: قیمت گذاری دستوری، ثانیا: تأمین مالی معیوب توسط بانک ها و بازار سرمایه، ثالثا: اعطای رانت ارزی ۴۲۰۰ تومانی به واردکنندگان و رابعا انحصارات و سختی صدور مجوزهای کسب و کار است. برای رفع این فشارها و موانع چه برنامه ای دارید؟ گفت: ما برای رفع تحریم ها و موانع تولید که مسئله اصلی در کشور است برنامه داریم، شعار سال در سال گذشته و امسال موضوع رونق اقتصادی است و ما نیز در دولت، محور کارمان رونق اقتصادی و تولید است.
وی افزود: نقدینگی در کشور باید مدیریت شود و ما مدیریت تولید را اولویت خودمان قرار خواهیم داد و نقدینگی را باید به طرف تولید سرازیر کنیم و حتما سازوکارهایی که بتواند نقدینگی را به طرف تولید ببرد و تولید را در کشور رونق دهد در دستور کار قرار خواهیم داد.
رئیس جمهور منتخب تاکید کرد: در حال حاضر شرایط به نحوی است که هم تولید کننده و هم کارآفرین اعتراض دارد که نقدینگی ندارد و یا کم دارد واز آن طرف تمام کارشناسان اقتصادی نظرشان آن است که رشد نقدینگی موجب مشکلات جدی در کشور می شود.
وی گفت: ما تولید را پرجاذبه خواهیم کرد و اقدامات اقتصادی غیرمولد را بی جاذبه خواهیم کرد، به نحوی که نقدینگی به سمت تولدی برود و این نیاز به سازوکارهایی دارد و با یک بخشنامه حل نمی شود. رونق تولید امکان پذیر است اما نیاز به سازوکار دارد. دولت ما حتما برنامه هایی که بتواند تولید را رونق بدهد دنبال خواهد کرد.
رئیس جمهور منتخب ادامه داد: همانگونه که در برنامه های تبلیغاتی خود گفتم ایجاد جذابیت برای تولید آن است که ما مالیات را برای تولید بکاهیم. یعنی از ۲۵ درصد به سمت ۱۰ درصد،با شیب ملایم کاهش دهیم. از طرفی دیگر برای اقدامات غیرمولد، ایجاد مالیات کنیم. مثل رفتن به سمت ارز و طلا و مسکن به نحوی که بخواهد کارهای سوداگرانه انجام شود.
وی گفت: دولت با ایجاد مالیات، یک عدالت مالیاتی ایجاد خواهد کرد، در برنامه هایمان این را گفته ایم و مصمم به اجرای آن هستیم.
نظر شما